پیام مدیر کل آموزش وپرورش شهرستان های استان تهران به مناسبت "روز جهانی سواد آموزی"
بسم الله الرحمن الرحیم
قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وسلم: طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِیضَةٌ عَلَی كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ.
مقام معظم رهبری: (مدظلهالعالی)
برادران و خواهران نهضت سوادآموزی بدانند که در حال جهادند.
اسلام تجلی گاه نور، علم، دانایی و آگاهی است وکاملترین دینی است که از سوی خداوند متعال برای هدایت انسانها نازل شده است و همواره درطول تاریخ اسلام یکی از مهمترین دعوتهای انبیا و اولیا فراخوان همگان به مبارزه با جهل بوده است. تعلیم و تربیت یکی از با اهمیتترین تعلیمات دینی است که پیامد آن محو بیسوادی و نیل به بیداری و روشنای دانش است رشد و تعالی فردی و اجتماعی بشریت در گرو دانایی است که مستلزم مجهز شدن به سلاح دانستن، فهمیدن و به کار بستن علم و ایمان است.
هرچند معضل بیسوادی در بیشتر جوامع بشری وجود دارد و دولتها به فراخور سیاستگذاریهای عمومی خود برای کاهش یا ریشهکنی آن برنامههایی دارند امادر کشور ما با گذشت چند ماه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به دستور تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، همگان موظف به انجام این فریضه شدند و با تلاش مجاهدانه بزرگ مردان فداکار و شیرزنان غیور ایران اسلامی تا به امروز کاهش چشمگیر این معضل را شاهد بودیم؛ رشدکاهش بیسوادی دو و نیم درصد بیشتر از میانگین جهانی مؤید این تلاشهاست.
مقام معظم رهبری فرمودند: که کار در سوادآموزی جهاد است و این مجاهدت ها بدون خستگی تا رسیدن به قله موفقیت ادامه خواهد یافت چرا که این مهم ریشه عمیق در آموزههای دینی و کلام نافذ و بیبدیل بزرگان دین و امامین انقلاب دارد و بیشک ره توشه ایمان و دانش توفیق مبارزه با جهل و تاریکی را رقم خواهد زد و وعده قرآن است که فرموده ؛ کسانی که در راه خدا جهاد میکنند مقام رفیع و درجهای عظیم خواهند داشت و کار در راه خدا شکست ندارد.
روز ۸ سپتامبر ۲۰۲۴ که از سوی سازمان یونسکو با شعار جهانی، "ترویج آموزش چند زبانه سواد برای درک متقابل و صلح" نامگذاری شده است فرصت مغتنمی است که هر دولتی با توجه به اقتضائات و زیست بوم نوین خود با ظرفیت سازی و بسیج امکانات برای وصول به یادگیری مستمر و مادام العمر، توسعه و تعمیق آموزش با هدف تقویت درک و احترام متقابل بیش از پیش تلاش کند که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ما این حرکت تحسین برانگیز مزین به کلمه "جهاد" است. اوج ایثار و ازخودگذشتگی ملی وفراملی ماکه مبیِّن شعار امسال است علاوه بر پوشش دهی آموزش هموطنان بازمانده از تحصیل، آموزش چند هزار نفره اتباع بی سواد وکم سواد به ویژه نوجوانان، زنان ودختران افغانستانی است که همچنان ادامه دارد...
اینجانب به دلیل تقارن این روز با رویداد تاریخی ۱۷ شهریور، یاد و خاطره شهدای عزیز و بلند مرتبه را گرامی میداریم و روز جهانی سوادآموزی را به تمامی همکاران خدوم سوادآموزی، آموزش دهندگان، سوادآموزان، دانش آموزان عزیز سوادیار و همه کسانی که جریان دانایی را حمایت میکنند تبریک عرض کرده، توفیقات روز افزون و سربلندی همگان را از درگاه خداوند منان مسئلت دارم.
منبع